Lilypie 1st Birthday Ticker

22 Haziran 2006

Hayvan...

Sabah Gazetesi yazarlarından Yılmaz ÖZDİL' in yazısı. Çok güzel...Özellikle ben timsah kısmına çok güldüm ve paylaşmak istedim. Aslında, "burası Türkiye" demekten ve denmesinden hoşlanmıyorum ama bu olayları görünce de nev' i şahsına münhasır bir ülkede yaşadığımızı da inkar edemiyorum doğrusu :)




Piton kayıp. Herkes şaşkın. Deniyor ki, "4 metrelik piton nereye gider?"


Güzel kardeşim...Adam 4 kilometrelik fiberoptik kabloyu çalıyor güpegündüz... 4 metrelik pitonu beline sarar, gene götürür.
Siz bakın, fili götürmesinler.


İlginç bir ülke burası çünkü. Çevre Bakanı'na soruyorlar mesela... "Efendim, piton nerede?" Bakan cevaplıyor: "Bugünlerde kimseye şiş kebap yemesini tavsiye etmem."
"Hayvan" denince en yetkili makamın bile ilk aklına gelen bu: Mangal.


Bakan haksız değil aslında... Hiç unutmam, İzmir'de şehrin göbeğindeki havuza güzellik olsun diye ördek bırakmışlardı. Ertesi sabah yok.Bir daha bıraktılar. Ertesi sabah yine yok. Bir daha bırakmadılar. Çünkü İzmir'de nüfus 3 milyon... Başa çıkman mümkün değil.


Yemeyen de var tabii... Bolu'da yol kenarında bir ayı bulunmuştu birkaç yıl önce.Ayı çıplak. Postu yok. Sonra anlaşıldı ki, yola çıkan ayıya otomobil ile çarpmışlar... Bakmışlar ki, ayı ölmüş. Postunu yüzüp, satmaya kalkmışlar.


Meraklıyız da aynı zamanda... Darıca'ya timsah getirmişlerdi, millet görsün diye... Öööyle duruyor, hareketsiz...Kafasına kaya attılar, yaşayıp yaşamadığını kontrol etmek için... Hayvancağız debelendi ama, çok geç... Ruhunu teslim etti.


Var bir sorunumuz hayvanlarla... "Aman kesme" diyorsun, kesiyorlar. "Mutlaka kes" diyorsun, kesmiyorlar. Hatırlayın, kuşlar grip oldu... " Kes" dediler. Millet kamyonlara yükleyip, dağlara kaçırdı tavukları.Kimisi de yaktı diri diri. İlla kesmeyecek.


Hırçın boğaya ateş eden kasap da var, uysal beygire tecavüz eden mühendis de...
Kanunlarımız desen, ayrı alem. Beygir "cilveli" bulundu ki, hafifletici sebepten, 240 lira cezayla yırttı mühendis...Şimdi, o beygirin, töre cinayetine kurban gitmesini bekliyoruz.


Dana Ferhat'ımız vardı bir ara... Murat 124'ün arka koltuğuna oturtmuştu sahibi. Dünyaya haber olmuştuk.

Balina Aydın'ımız da çok meşhurdu.

Bugünlerde Piglet'imiz meşhur... Hani şu, haram diye, çizgi filmden makaslayarak çıkarmaya çalıştığımız domuz.

Bir defa da, Sütaş'ın ineğiyle dünyaya haber olmuştuk. Santrfor inek...Voleyle gol atarken memeleri görünüyor diye RTÜK'e şikayet etmişlerdi, hayali ineği.


Nedendir bilinmez ama, var bir gıcığımız hayvanlara...Bakın o kadar hazinemiz var.İlk neyi çaldılar? Denizatını.


İlginç bir ülke burası çünkü... İnsan olarak yaşamak zor da, hayvan olarak yaşamak daha zor.



Yılmaz ÖZDİL

10 Comments:

Blogger ERDIL said...

Iyiki yazmissin yaz kizim bende Bahce blogunda hayvanlari sevdirmeye calisiyordum.Hemde böcekleri.Vac geceyim bari Havalar güzel aman sende ilerde müzeleri de yikacak degiller ya gider oralardan görürüz.Eline saglik yaziyi kacirmisim.

Saygilar.

22/6/06 8:23 ÖS  
Blogger Yaz said...

Ayn haklısınız müzelerde görücez bu gidişle :)

22/6/06 9:38 ÖS  
Blogger KUGUU said...

YAZcgm en cok da bugunlerde sis yemeyin aciklamasina kopştum, ben onu kacirmisim. Son durumu bu aksam haber aldim, piton meclis bahcesinde gorulmus!!! sakadir degil mi?? Hayir burasi TR, sakaci milletimiz var ama bu artrik yok canim... degldir de gil mi?:)
Kuguboynu

23/6/06 1:23 ÖÖ  
Blogger Yaz said...

:)) Kuğuucum hiç belli olmaz görülmüş olabilir :) Aslında problem bizde. Bu ülkede hala bazı şeylere şaşırıyoruz. Alışmalıyız :))

23/6/06 8:33 ÖÖ  
Blogger zeyno said...

Çok hoş bir yazı okurken hem güldürüp, hem düşündürüyor. Hiçbir canlı çekmemiştir ülkemizde hayvanların çektiğini belkide, trajikomik bir hal yani....

23/6/06 3:04 ÖS  
Blogger Yaz said...

Malesef Zeynocum hayvanlar çok çekmiş :) Olayların hepsi bir yazıda anlatılınca çok trajikomik bir durum çıkmış ortaya gerçekten de :)

23/6/06 3:16 ÖS  
Blogger gazel vakti said...

o kadar güzel yazmışsınki alkışlanır hiç bişey söylenmez bu posta.

26/6/06 12:21 ÖÖ  
Blogger Yaz said...

Gazelcim sağol. Yılmaz Özdil' in kalemine sağlık diyelim tekrar.

26/6/06 8:39 ÖÖ  
Blogger Annelog Atölye said...

Gerçekten çok güzel yazmış, sen de iyi ki haberdar ettin Yaz:)

28/6/06 1:25 ÖS  
Blogger Yaz said...

Annelog bende okur okumaz hemen blogumda yayınlamalıyım dedim :) isabet olmuş demek ki :)

28/6/06 3:52 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Counters
--------------------------------------------------------------------------------
eXTReMe Tracker
-------------------------------------------------------------------------------