Lilypie 1st Birthday Ticker

24 Nisan 2006

Hayal...

Dağı, denizi, güneşi ve yeşili olan bir yerde küçük bir evimiz olsa ama bize yetse, ah bir odamız daha olsaydı demesem. Bir bahçesi olsa evimizi içine alan. Ön tarafta erguvanlar, hanımelleri, limon ağacı. Yatak odamın camından limonlara dokunabilsem. Limon ağacının hemen yanında kameriyemiz, üstünden bordo üzümler sarksa. Oturduğum yerden uzanıp bir tane koparabilsem salkımdan. Ahşap masamız olsa kameriye de, ama mutlaka ahşap. Büyük minderli rahat oturaklar masamızın etrafında, ama sandalye olsun istemem. Arka bahçede bir kaç ekimlik alan. Bir kısmında domates, biraz biber, biraz maydonoz, nane ve fesleğen haa birazda taze soğan balık yanına salata için. 2 çocuğumuz olsa, biri kız biri erkek ama kız olan büyük olsa. Upuzun saçları, narin bedeni, küçücük yüzü, kocaman gözleri olsa. Erkek olan haşarı biraz da bilmiş olsa. Babası mutfağımız için raf yaparken yardım etse mesela. Bizde anne kız kurabiye ve tarçın çayı yapsak saat 5 için. Çocukları uyutunca kameriye de oturup, soğuttuğumuz biraları yudumlarken, okuduğumuz kitapları anlatsak birbirimize yada ne bileyim, ben o gün neler yaptığımı anlatsam. Çaya gelen Nermin hanımın gevezeliğinden yakınsam muzipce, oda gülse, bende gülsem, hep gülsek. Sarılsak sonra birbirimize. Radyoda ince bir müzik, sahilden gelen deniz kokusu, cırcırların sesi. Omuzunda gözlerimi kapasam. Kokusunu içime çeksem, denizden daha derin. İşte benim hayalim...

7 Comments:

Blogger Deadora said...

ahahah yaz gelince böyle hayaller kuruluyor kis gelsin baska hayaller kurarsin ve ben sana bunu hatirlatirim :) sonra iste bunun adina hayat diyorlar.. akip gidiyor yazla kisla hayallerle.. insallah istediklerine kavusursun bende yarin bizim bahceye dikmek üzere limon fidesi alacagim.. bakalim insallah tutar ve verir meyvesini..

25/4/06 1:56 ÖÖ  
Blogger Yaz said...

İnşallah hepimiz hayallerimize en kısa zamanda kavuşuruz. Ayrıca inşallah limon fidesi tutar.

25/4/06 8:26 ÖÖ  
Blogger Güneşli Günler said...

Yaz, ne kadar güzel bir hayal kurmuşsun. Sade ama çok çekici. Dilerim en kısa zamanda kavuşursun.

25/4/06 10:55 ÖÖ  
Blogger Yaz said...

Ahimsasss çok teşekkürler. İnşallah herkes hayallerine en kısa zamanda kavuşur.

25/4/06 11:01 ÖÖ  
Blogger Deadora said...

yaz bak aklima ne geldi.. bizim burada kameriye var tam dedigin türden siyah üzümde var beyaz üzümde elini attiginda alabilecek gibi.. semaver var sonra cay demlemelik ;) dut ve incir agaclari, güller rengarenk..
diyorum ki söyle meyve vermeye baslasinlar al arpasunu gel bir gün ne dersin? inan degisiklik olur..

25/4/06 5:41 ÖS  
Blogger Yaz said...

Ay kız walla de :) nerede orası ayıptır sorması. bana yakın biyerlermi acep :) içim bi tuhaf oldu şimdi :))

25/4/06 6:00 ÖS  
Blogger ibeking said...

Ne güzelmiş hayalin...

27/4/06 1:56 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Free Counters
--------------------------------------------------------------------------------
eXTReMe Tracker
-------------------------------------------------------------------------------